Sayfalar

7 Mayıs 2013 Salı

http://www.zekasepeti.com/dort-islem-oyunu
http://www.zekasepeti.com/1-sinif-matematik-oyunu


“Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin pekin olmasını ister; pekinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur. O halde bilim o disiplindir ki; önermeleri matematikle ifade edilir. O zaman matematiği kullanmayan disiplinler bilimin dışında kalacaklardır.”




M.Kemal Atatürk

Sayılar ve yazılışları.

Matematik neden önemlidir?” 

Bunu birçok öğrenci kendine ya da öğretmenine sorduğunu düşünüyoruz. Çünkü bugün hangi okula ya da hangi öğrenciye en zorlandığınız ders nedir diye sorsanız başı çekenmatematik dersi olacaktır. Öğrenci bu dersi yanlış öğretmen anlatımlarından dolayı anlayamaz ve ona zor gelir. Çoğu zaman, bazı dersleri anlayamazsınız, fakat alanında uzman, deneyimli ve dersi en iyi anlatım teknikleri ile aktaran öğretmenden dinlediğiniz takdirde “Aaa! Anlayamadığım korktuğum ders bu muymuş?” der çoğunuz. İşte bundan dolayı matematik dersi aslında zor değildir. Öncelikle matematiğe ön yargılı bakmadan, “Neden matematik öğreniyoruz,matematik dersi neden önemlidir?” sorularına cevap bulduğunuz takdirde, matematik dersinin gözünüzde anlamı büyüyecektir. Goethe’nin de dediği gibi “Çözümde görev almayanlar, problemin bir parçası olurlar.”

İlkokul 1. sınıf Matematik Dersine başlangıç.  Sayılar , rakamlar , dört işlem artık daha basit. Keloğlanla eğlenceli Matematik :)
Matematik Eğitimin nasıl yapılması gerektiğini anlatan bilimsel bir video.






Matematik Eğitimi Niçin Gereklidir

Matematik üzerine çok sık söylenen fikirler vardır: Matematik dersinde gördüğümüz formülleri yaşamın hangi alanında kullanacağız? Boşu boşuna formül ezberliyoruz. Diğer derslerle matematik arasındaki ilişkiler yeterince açık değil ki, öğrendiğimiz bilgileri birleştirelim. Matematik çok soyut bir ders, aynı zamanda anlaşılması çok zor. Öğrenirken çok zevk alamıyorum. Şu matematiği sevemiyorum. Bana duygusal veya bir şey öğrenme merakı giderildiğinde aldığım zevki vermiyor. Çok monoton geçen bir ders. Anlaşılması çok zor. Matematik dünyasında yaşamak insanı gerçek dünyadan soyutluyor. Bu listeyi uzatmak mümkün. mı? Öncelikle matematik, özellikle temel fen bilimlerinde uygulama alanı bulan hatta bilimlerin iç mimarisini etkileyen temel bir bilimdir. Fizik, kimya, biyoloji, vb. alanları matematiksiz düşünemeyiz. Bu alanlar ve derslerde başarımız matematikteki başarımızla doğru orantılıdır. Kaldı ki; sayısal zekamız, muhakeme yeteneğimiz, geometrik sorunları, hacimleri ve oranları algılama biçimimiz, bilgileri analiz ve doğru genellemelere kavuşturabilmemiz matematik öğretimi ve eğitimiyle gerçekleştirilebilmektedir.